Πειραιώς: “Ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων δεν είχε κανένα δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο”

" Ο πρώην μητροπολίτης καλαβρύτων δεν έχει κανένα δικαίωμα να αφορίζει.Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην Ιερά Σύνοδο".Τη δήλση αυτή έκανε μιλώντας στο star ο μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Μιλώντας για την επαναλειυργία των αναών τόνισε οτι , ένιωσε αγαλλίαση και ευγνωμοσύνη στον Θεό που πέρασε η σκληρή δοκιμασία της πανδημίας για τη χώρα μας, σημείωσε όμως πως οι ναοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με κανόνες και να μην είχαν κλείσει καθόλου.

«Η Πολιτεία επέβαλε το δίκαιο της ανάγκης, αλλά μπορούσε με την αρχή της αναλογικότητας να προβεί σε προσφορότερα και επιεικέστερα μέτρα από τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε, της πλήρους απαγόρευσης της λατρείας αυτούς τους δυόμιση μήνες. Στις υπεραγορές τροφίμων και στις τράπεζες μπορούσε να μπαίνει κόσμος και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στους ναούς, γιατί τηρούμε πάντα τους υγειονομικούς κανόνες», είπε.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σημείωσε ακόμα ότι αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν κάτι πρωτόγνωρο και η Εκκλησία ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τους κανόνες που επιβλήθηκαν συνεργάστηκε με τις αρχές και αποδέχθηκε το κλείσιμο των ναών.

«Η Εκκλησία βιώνει τη Θεία Χάρη και ζει το θαύμα εδώ και 2.000 χρόνια. Έχει την πεποίθηση ότι η Θεία Χάρη σώζει, ευλογεί και αγιάζει τον άνθρωπο, συνεπώς δε φοβόμαστε, αλλά δε θέλουμε να ερχόμαστε σε ρήξη με την Πολιτεία», τόνισε.

Όσον αφορά στο μυστήριο της Θείας Μετάληψης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς επανέλαβε πως η Θεία Ευχαριστία δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει οποιαδήποτε νόσηση ή προσβολή της ψυχοσωματικής μας πραγματικότητας.

«Ο Θεός είναι αγάπη και δίνει ζωή. Πάρα πολλοί άνθρωποι κοινώνησαν την Κυριακή και το περίμεναν με ανυπομονησία. Εγώ καταλύω τα ιερά μυστήρια κάθε φορά, το έκανα και την Κυριακή. Είμαι 40 χρόνια κληρικός ποτέ δεν έχω νοσήσει από την κατάλυση των ιερών μυστηρίων, γιατί είναι ο ζων Χριστός και αυτό είναι πραγματικότητα», είπε.