Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, ενεργοποιείται και πάλι η Σχολή Αυτοδυτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σηματοδοτώντας τη δυναμική επιστροφή του Ε.Ε.Σ. στον τομέα της υποβρύχιας εκπαίδευσης και διάσωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη την Τρίτη 13 Μαΐου 2025, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Ναυαγοσωστικής του Ε.Ε.Σ. και της εξειδικευμένης σχολής καταδύσεων Nautilus Diving Center, με στόχο την εκ νέου συστηματική λειτουργία της Σχολής Αυτοδυτών του Οργανισμού. Η στρατηγική αυτή συνεργασία θέτει τα θεμέλια για μια εκπαιδευτική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας ολοκληρωμένα προγράμματα καταδυτικής και διασωστικής εκπαίδευσης, ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει ή να αναβαθμίσει τις δεξιότητές του στον τομέα της αυτόνομης κατάδυσης.
Τα προσφερόμενα προγράμματα οργανώνονται σε τρεις εκπαιδευτικούς κύκλους:
🔹 Α’ Κύκλος: Open Water Diver
🔹 Β’ Κύκλος: Advanced Diver
🔹 Γ’ Κύκλος: Rescue Diver
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των προγραμμάτων αποτελεί η διπλή πιστοποίηση που θα λαμβάνουν οι επιτυχόντες, τόσο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καταδυτικό οργανισμό ANDI International (American Nitrox Divers International). Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να συμμετέχουν, με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, σε επιχειρήσεις διάσωσης στο ιδιαίτερα απαιτητικό υποθαλάσσιο περιβάλλον.
Oi ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν μέρος στις εκπαιδεύσεις του Ε.Ε.Σ. παρακαλούνται όπως αποστείλουν το αίτημά τους (ονοματεπώνυμο, πόλη, στοιχεία επικοινωνίας) στο lifeguards@redcross.gr ή να καλέσουν τηλεφωνικά στο 210 5248132.