Αρχική » Αλβανίας Αναστάσιος: Να τηρούμε τις οδηγίες.Λιγότεροι ασπασμοί

Αλβανίας Αναστάσιος: Να τηρούμε τις οδηγίες.Λιγότεροι ασπασμοί

από christina

“Kάτι καλό θα βγεί από την περιπέτεια”.Την επισήμανση αυτή έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.Αναστάσιος από τον καθεδρικό ναό των Τιράνων,  ο οποίος ζήτησε τήρηση των οδηγιών και λιγότερους σπασμούς.

 «Όπως ο αθέατος αυτός άγνωστος ιός δημιουργεί μια παγκόσμια καταστροφή, έτσι και η απλή και αθέατη προσευχή μυριάδων εκατομμυρίων πιστών ανθρώπων, έχει τη δική της δυναμική, για να εξουδετερώσει, αν μη τι άλλο, τους ιούς του μίσους και του εγωκεντρισμού.Για να προσθέσει: «Αυτή είναι η δική μας καλύτερη άμυνα στην καινούργια δοκιμασία της ανθρωπότητας. Και αναμφισβήτητα ο Θεός θα ευλογήσει όλες αυτές τις προσπάθειες, που φαίνονται ασήμαντες, αλλά έχουν τεράστια επίδραση στην πορεία του κόσμου…Μαζευτήκαμε στα σπίτια μας. Είδαμε να σκέπτεται ο ένας τον άλλον με πολλή στοργή. Ακόμη και από τη στέρηση πολύ σημαντικών πραγμάτων, καταλάβαμε καλύτερα την αξία τους. Όπως το ότι στερηθήκαμε για πολύ καιρό τη Θεία Κοινωνία» τόνισε απευθυνόμενος στους πιστούς.

 Από τα Τίρανα έστειλε επίσης  και  μηνύματα υπομονής και πειθαρχίας: «Να δοξάσουμε τον Θεό ότι μας αξίωσε να περάσουμε ένα δύσκολο τούνελ με πολύ σωστό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αδελφούς γιατί με πολλή κατανόηση υπήκουσαν στις καθορισμένες εντολές και οδηγίες μου. Υπακούσαμε στις οδηγίες των κρατικών και υγειονομικών αρχών, διότι ήταν πολύ σωστές. Και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό ότι στην χώρα μας είχαμε πολύ λιγότερα θύματα από ότι αλλού. Βεβαίως, με πάρα πολλή αγάπη και στοργή σκεφτόμαστε τους αδελφούς μας που έφυγαν και τις οικογένειες που υπέφεραν. Και συνεχίζουμε την ταπεινή μας προσευχή για να φωτίσει ο Θεός όλους όσοι αγωνίζονται επιστημονικά ερευνητικά για να βρουν μια λύση σε αυτή την πολύ δύσκολη πανδημία η οποία ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα. Όλοι έχουν ξαφνιάσει από αυτή την περίεργη επίθεση ενός αθέατου εχθρού ο οποίος ουσιαστικά έχει γελιοποιήσει όλα τα συστήματα τα λεγόμενα εθνικής αμύνης. Και με ένα τρόπο χωρίς πολλά λόγια, αλλά πολύ πειστικό, μας υπενθύμισε ότι δεν κινδυνεύει το ένα έθνος από το άλλο, αλλά όλη η ανθρωπότητα από κάτι που δεν περιμένει, και κυρίως από τον ιό της εγωκεντρικότητος που ταλαιπωρεί τους λαούς και οδηγεί πολλούς στην φτώχεια. Δεν τελείωσε η περιπέτεια. Δεν ξέρουμε πόσα άλλα κύματα θα ξαναγυρίσουν. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να συνεχίζουμε να τηρούμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες. Δεν χρειάζονται ασπασμοί και πολλές συγκεντρώσεις, αλλά πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται γκρίνια και πανικός. Κάτι καλό θα βγει από αυτή την περιπέτεια. Μαζευτήκαμε στα σπίτια μας. Είδαμε ότι με πολλή στοργή πρέπει ο ένας να σκέφτεται τον άλλον. Ακόμα και από την στέρηση μερικών πολύ σπουδαίων πραγμάτων καταλάβαμε καλύτερα την αξία τους – το ότι στερηθήκαμε πολύ καιρό την Θεία Κοινωνία πολλοί από εμάς. Η δική μας η πίστη μας βεβαιώνει ότι ο Θεός δεν πρόκειται να μας αφήσει. Κάτι καλό θα βγει και από αυτή την περιπέτεια.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ