Mπορεί ο  Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στην "Καθημερινή" να υποστήριξε οτι η Εκκλησία δεν χρειάζεται παλικαράδες  απευθυνόμενος  στους μητροπολίτες εκείνους που είχαν αντιδράσει στα μέτρα  ωστόσο ένας εξ αυτών ο Κερκύρας Νεκτάριος επανέρχεται στο θέμα με επιστολή προς τη ΔΙΣ στην οποία  στρέφεται και κατά του κ.Ιερώνυμου.  

Ο κ.Νεκτάριος επιμένει οτι με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ.Ιερώνυμος  υπάρχει ζήτημα κατάλυσης του συνοδικού συστήματος  και  ζήτησε και πάλι έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, ώστε να δοθούν οι όποιες διευκρινίσεις και να φύγουν τα γκρίζα σύννεφα.

Στην επιστολή  επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο  για τη στάση που τήρησε  για τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος: «Δεν είδα να δείξατε ανάλογη λύπη, μακαριότατε, όχι δι’ εμέ, αλλά διά την ασέβειαν προς τον άγιο Σπυρίδωνα», την οποία απέδωσε σε άλλο μητροπολίτη που τοποθετήθηκε στη ΔΙΣ και για τον λόγο αυτό ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων χωρίς να του δοθούν.

«Το να οχυρώνεσθε πίσω από μία τροποποίηση κανονισμού, το πνεύμα της οποίας έχει να κάνει με την προστασία του απορρήτου των συνεδριάσεων της ΔΙΣ από τρίτα πρόσωπα και πάντως όχι από αρχιερείς μέλη της Ιεραρχίας, για τους οποίους στις συνεδριάσεις γίνεται λόγος, δεν δείχνει κατά τη γνώμη μου και απόλυτο σεβασμό στο συνοδικό μας σύστημα» επισημαίνει ο κ. Νεκτάριος.

Ο κ.Νεκτάριος επιθυμεί το θέμα της στάσης της Εκκλησίας όλο το διάστημα της κρίσης να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ενώ είναι φανερό οτι βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με τον κ.Ιερώνυμο τον οποίο κατηγορεί οτι έλαβε αποφάσεις αγνοώντας την πλειοψηφία των μητροπολιτών.

Υπενθυμίζεται οτι ο κ.Νεκτάριος είχε οδηγηθεί στην Αστυνομία για  κατάθεση και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος γιατί τέλεσε Θεία Λειτουργία με την παρουσία επισήμων. Στο πλευρό του στάθηκαν τότε πολλοί αρχιερείς  όπως ο Αιτωλίας, ο Πειραιώς και ο Λαρίσης