Αρχική » Νέες γραφικότητες Τούρκων για τζαμιά και Αγιά Σοφιά

Νέες γραφικότητες Τούρκων για τζαμιά και Αγιά Σοφιά

από christina

 

Στα όρια  του γραφικού κινούνται πλέον οι Τούρκοι αξιωματούχοι σε ο,τι αφορά την Αγιά Σοφιά και το σόου του Ερνοτγάν.Χθες η σκυτάλη πέρασε στον υπουργό Εκωτερικών κ.Τσαβούσογλου ο  οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα ότι έκλεισε τα τζαμιά στη Θράκη με το πρόσχημα του κορωνοϊού, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση κρατούσε κλειστές και τους ορθόδοξους ναούς.Το γραφικό στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι και η ίδια η Τουρκία έχει κλείσει τα δικά της  τζαμιά .

Μιλώντας στο κανάλι 24 ο Τσαβούσογλου τόνισε: «Η Αγία Σοφία είναι στην τουρκική επικράτεια, την κατακτήσαμε», είπε χαρακτηριστικά και «δεν έχει καμία σχέση η Ελλάδα να ασχολείται με το τι κάνουμε στην επικράτειά μας.

«Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε μέσα στη χώρα μας και στις περιουσίες μας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, είναι η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλά καθώς  είναι η μοναδική πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί». Ενώ ανέφερε ότι η Αθήνα με τη  δικαιολογία του κινδύνου λόγω  κορωνοϊού δεν επέτρεψε να λειτουργούν τα τζαμιά στη δυτική Θράκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ