Αρχική » Επισκέψιμο τζαμί θέλει την Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν

Επισκέψιμο τζαμί θέλει την Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν

από christina

H Aγιά Σοφιά μπορεί  να γίνει τζαμί αλλά να δίνεται η δυνατότητα σε τουρίστες να την επισκέπτονται .Χθες ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κομματός του  ζήτησε από τους επιτελείς να “ψάξουν” χωρίς να βιάζονται το ενδεχόμενο η Αγιά Σοφιά να λειτουργεί όπως και το Μπλέ τζαμί το οποίο μπορούν να επισκέπτονται και τουρίστες.

Ο κ.Ερντογάν χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ανάγνωση του κορανίου  στις 29 του μήνα, ενώ υποστήριξε  πως η Αγιά Σοφιά θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και ως μουσείο προκειμένου να μην έρθει σε σύγκρουση με τους διεθνείς οργανισμούς και την Ουνέσκο.

Να θυμίσουμε οτι στις 29 Μαΐου ο Ιμάμης ανέγνωσε το κοράνι μέσα στο ναό σύμβολο  , ενω εξω από αυτόν είχε στηθεί  ένα σόου με αφορμή την αλωση.Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε  για το ζήτημα με την Τουρκία να απαντά και να υποστηρίζει οτι η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους μετά την κατάκτηση της Πόλης.

Πάντως  , παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν  δρομολογεί συγκεκριμένες κινήσεις για την δημιουργία τζαμιού χωρίς να προκαλεί , όπως αναφέρει, την παγκόσμια κοινή γνώμη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ