Πανηγυρικό χαρακτήρα έλαβε η εορτή  της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Περιστερίου, όπου ο  μητροπολίτης κ. Κλήμης προεξήρχε  πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Ιεροθέου

Στο κήρυγμά του  τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή μας στην πνευματική ζωή της Εκκλησίας, να αποκτήσουμε τις δωρεές του Αγίου πνεύματος.

 “Σκοπός της εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής είναι να γίνουμε μέλη του Σώματος του Χριστού και να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα”, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “η Πεντηκοστή είναι το τέλος της ενσαρκώσεως του Λόγου, καθώς ο άνθρωπος, δια του Αγίου πνεύματος, γίνεται μέλος του αναστημένου Σώματος του Χριστού” ,ανλεφερε.

Κλείνονταςς επεσήμανε πως “όταν ο άνθρωπος καταλαμβάνεται από το Άγιο πνεύμα αποκτά την πραγματική ελευθερία, που λειτουργεί ως φυσικό θέλημα, ως υπέρβαση του θανάτου”.

Επίσης  ο κ. Κλήμης παρουσίασε στο εκκλησίασμα και στους ενορίτες δύο νέους Περιστεριώτες κληρικούς που επέστρεψαν στην πολη τους. Τον π. Κοσμά Φλώτσιο, έγγαμο κληρικό που υπηρετούσε στο Καρπενήσι και τον νέο προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παράσχη, ύστερα από δεκαετή διακονία στην Κεφαλλονιά.