Αρχική » Aγιολογιο

Aγιολογιο

από christina

Πέμπτη, 11-6

Αποστόλων Ναθαναήλ του Βαρθολομαίου εκ των 12, Βαρνάβα (Ο΄) ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας Κύπρου. Μάρτυρος Θεοπέμπτου. Οσίου Βαρνάβα του θαυματουργού, του εν Λεμεσώ.

Παρασκευή, 12-6

Μαρτύρων Αντωνίνης και Ιωάννου του στρατιώτου. Οσίων Ονούφριου του Αιγυπτίου (†δ΄ αι.) και Πέτρου του εν Αθω. Ζήνωνος επισκόπου Κυρήνειας, Ιουλιανού του εις τα Λίβα, Τριφυλίου επισκόπου Λευκωσίας, Ευλογίου πατριάρχου Αντιοχείας και Αρσενίου του Ρώσου. Νεομάρτυρος Ιωάννου.

Σάββατο, 13-6

Μαρτύρων Ακυλίνης (†239), Θεοδώρου και ετέρων Μυρίων. Οσίων Αντιπάτρου επισκόπου Βόστρων. Αννης και του υιού αυτής Ιωάννου, Ιακώβου, του εξ απάτης τον διάβολον προσκυνήσαντος.

Κυριακή, 14-6

Προφήτου Ελισσαίου. Μεθοδίου, πατριάρχου Κων/πόλεως, του ομολογητού (†847). Ιερομάρτυρος Κυρίλλου, επισκόπου Γορτύνης. Νήφωνος του εν Αθω και Ιουλίττας.

Δευτέρα, 15-6

Προφήτου Αμώς. Αποστόλων (Ο΄) Αχαϊκού, Στεφανά και Φουρτουνάτου, των εν Κορίνθω συνεργών των Αποστόλων. Μαρτύρων Δουλά και Νερσή. Οσίων Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος (†430), Μονίκης της μητρός αυτού, Ιερωνύμου (†420) και Ορτισίου.

Τρίτη, 16-6

Ιερομάρτυρος Μάρκου, επισκόπου Απολλωνιάδος. Οσίων Μνημονίου και Τύχωνος επισκόπων Αμαθούντος, των θαυματουργών (δ΄-ε΄ αι.).

Τετάρτη, 17-6

Μαρτύρων Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, των αδελφών (†362). Ισαύρου διακόνου, του εξ Αθηνών και εν Απολλωνία Ηπείρου αθλήσαντος (†γ΄ αι.) και των συν αυτώ Βασιλείου και Ιννοκεντίου των Αθηναίων μαρτύρων († γ΄ αι.). Ερμείου, Περεγρίνου πρεσβυτέρου, Φήλικος και Φιλονείδους επισκόπου Κουρίου Κύπρου. Οσίων Βησσαρίωνος, Ιωσήφ του αναχωρητού, Πίωρ και Υπατίου του εν Ρουφιανιαναίς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ