Αρχική » Θεσσαλονίκη: Ιερέας αποδήμησε την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Θεσσαλονίκη: Ιερέας αποδήμησε την ώρα της Θείας Λειτουργίας

από kivotos

Την ώρα που λειτουργούσε μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, ένας από τους πιο γνωστούς ιερωμένους της πόλης.

Πρόκειται για τον πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βακάρο που  πέθανε χθες σε ηλικία 78 ετών. Ο Πρωτοπρεσβύτερος γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1937 στο Βρυσοχώρι Ζαγορίου Ιωαννίνων. Νυμφεύθηκε το 1963 τη Φεβρωνία Καρανίκα και ήταν πατέρας δύο παιδιών του Γεωργίου και του Σωτηρίου.

Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου – Παναγούδας Θεσσαλονίκης, όπου και τοποθετήθηκε ως εφημέριος. Το 1969 έφυγε για σπουδές στην Αμερική και όταν επέστρεψε τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. 

Υπηρέτησε ως καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1976-1978), διετέλεσε Διευθυντής αναγνωρισμένων Ελληνορθόδοξων σχολείων της Αμερικής (1970-1976) και από το 1990 μέχρι 30 Ιουνίου 2005 διετέλεσε διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε επί μακρόν στη θέση του προεδρεύοντος του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και από το 1978 ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Παντελεήμων Β’ τον τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ.Θ., στη θέση του Αρχισυντάκτου του περιοδικού της Μητροπόλεως “Γρηγόριος ο Παλαμάς”και στη θέση του Διευθυντού της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων της Ι.Μ.Θ., θέσεις τις οποίες κατείχε μέχρι την 1ην Ιουνίου 2001. 


Πηγή: seleo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ