Σε επιστολή του ο μητροπολίτης υπενθυμίζει ότι οι Πανελλήνιες 2020 δεν αποτελούν «παρά μια ακόμη μικρή δοκιμασία». «Οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε. Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή», σημειώνει. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ανήρτησε και φωτογραφία με στίχους του Dream On των Aerosmith.

H επιστολή του μητροπολίτη για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020

«Αγαπητά μου παιδιά,

Η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό, οι στιγμές αυτές κυλούν λίγο δύσκολα για εσάς και με αρκετό άγχος, αφού καλείστε να εξεταστείτε υπό συνθήκες ιδιαίτερες και σίγουρα πρωτόγνωρες για όλους μας. Οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς είναι πράγματι πολλές. Η εμφάνιση του νέου ιού covid-19 ήρθε να ανατρέψει καθιερωμένα και να καταργήσει βεβαιότητες. Μας έκανε να δούμε αλλιώς τα πράγματα, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να αντιληφθούμε ότι στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο. Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αναγκαστήκατε να μείνετε σπίτι σας και από εκεί να οργανώσετε τον αγώνα σας.

Στερηθήκατε τους συμμαθητές και τους φίλους σας. Στερηθήκατε τα χόμπι, τις βόλτες και τις δραστηριότητές σας και αντιμετωπίσατε τη δοκιμασία της πανδημίας με σθένος, με ψυχραιμία και υπομονή. Θυσιάσατε τις επιθυμίες σας και κάνατε την υπέρβαση. Γνωρίζω ότι προτροπές όπως «μην αγχώνεστε» ή «μην ανησυχείτε» δεν καθησυχάζουν, διότι κανένας δεν βρίσκεται στη θέση σας.

Σας λέω μόνο ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε. Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή.Καλείστε λοιπόν να κάνετε άλλη μία υπέρβαση. Να υπερασπιστείτε τις επιλογές και τα «θέλω» σας. Να κυνηγήσετε τα όνειρα σας.

Μην φοβάσθε. Τίποτε μην σας τρομάζει. Το μέλλον είναι δικό σας. Ο κόσμος είναι δικός σας. Κάντε τον καλύτερο… Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό. Αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!

 

 

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε την Πέμπτη 11 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ φωτισμού και ενίσχυσης των μαθητών που θα εξεταστούν στις επικείμενες πανελλήνιες εξετάσεις.

Μαθητές Γ’ Λυκείου μαζί με γονείς συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προσευχήθηκαν για τον κοινό σκοπό του φωτισμού και της τόνωσης όλων για την επερχόμενη δοκιμασία των εξετάσεων και άκουσαν με πολλή προσοχή τις παραινέσεις του Σεβασμιωτάτου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία που έχει η προσευχή στη ζωή μας, το πώς ο Θεός ικανοποιεί τα αιτήματα μας με την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου και με πολλή αγάπη απευθύνθηκε στα πρόσωπα των μαθητών, τους οποίους παρακάλεσε να τους διακρίνει η εμπιστοσύνη στην προσπάθεια τους, η ψυχραιμία αλλά και η προσδοκία της επίτευξης του στόχου τους.

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως δόθηκε ως ευλογία εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, ένα στυλό και ένα CD με το κείμενο της Καινής Διαθήκης.