Λόγω κορωνοϊού αναγκάστηκανν να λειτουργήσουν από ...μακριά.Ωστόσο στην μητρόπολη Νέας Ιερσέης αξιοποιήθηκε το διαδίκτυο για την τελετή αποφοίτησης.«Επειδή δεν θέλουμε τα παιδιά μας να νιώθουν αποκομμένα από την αγκαλιά και τη στοργή της Εκκλησίας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτήν την τελετή αποφοίτησης και να την προβάλουμε μέσω του διαδικτύου έτσι ώστε να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τα παιδιά μας που αποφοιτούν εφέτος» δήλωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος κατά την τελετή αποφοίτησης των 46 Απογευματινών και Σαββατιανών Ελληνικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.
«Με μεγάλη χαρά και πατρική στοργή, αλλά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στη φετινή τηλεαποφοίτηση των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω και μέσω του διαδικτύου μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους αγαπημένους μας μαθητές, δασκάλους και γονείς» , ανέφερε.
Αναφερόμενος σε ό,τι έζησαν και οι Ελληνες της Αμερικής είπε:

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας τους κορωνοϊού. Οι εκκλησίες μας, οι ιεροί ναοί έμειναν αλειτούργητοι, όσον αφορά την συμμετοχή των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τα σχολεία μας έκλεισαν προσωρινά για τη διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας. Άλλωστε η Εκκλησία πρέπει πάντα να δίνει πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους.
Η σημερινή γιορτή μας εκπέμπει μηνύματα χαράς και αισιοδοξία και κουράγιο ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας ως κληρικοί, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η Ιερά μας Μητρόπολη εκπέμπει αγάπη και σεβασμό στην Ελληνική παιδεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα Ελληνικά γράμματα, στη γλώσσα των Πατέρων μας και του Ευαγγελίου, στη γλώσσα που μεταλαμπάδευσε όλα τα αγαθά του θεού στον υπόλοιπο κόσμο, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα μας. Εύχομαι ο αγώνας της πολιτείας και της εκκλησίας να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο».