Αρχική » Θερμά λόγια από τον Ιερώνυμο και μία αποχώρηση…

Θερμά λόγια από τον Ιερώνυμο και μία αποχώρηση…

από christina

 

Επειτα από 20 χρόνια στην μητρόπολη Λάρισας την οποία υπηρέτησε και ως πρωτοσύγκελλος ο Αχίλλιος Τσούτσουρας μετατίθεται στην μητρόπολη Τρίκκης.Επειδή ακούστηκαν διάφορα  για τις σχέσεις  του με τον μητροπολίτη Ιερώνυμο , ο ίδιος ο ιεράρχης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κ. Ιερώνυμος αποδέσμευσε και επίσημα τον πρώην πρωτοσύγκελλό του με θερμα λόγια.Σύμφωνα με  το trikalavoice.gr με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας του επί των ονομαστηρίων του  στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πατέρα Αχίλλιο Τσούτσουρα, που παίρνει απολυτήριο για τα Τρίκαλα.

Εξήρε το ήθος και τη συνέπειά του και εκμυστηρεύτηκε πως αρχικά ήταν αρνητικός στο να τον αποδεσμεύσει. Το δέχθηκε μόνο έπειτα από τις επίμονες πιέσεις του «καθώς δεν ήθελα να τον στενοχωρήσω». Συμπλήρωσε δε ότι «στο διάστημα που είμαι Μητροπολίτης Λαρίσης δεν πικραθήκαμε ποτέ με τον πατέρα Αχίλλιο, η αγάπη μου είναι δεδομένη γι’ αυτόν και με λυπεί η απόφασή του να φύγει». Ωστόσο κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, πλέον της 20ετίας πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, «αν δεν αναπαυτείς στα Τρίκαλα, εμείς σε περιμένουμε να επιστρέψεις εδώ, στον τόπο και στη διακονία σου».Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, ως Ιεροκήρυκας  ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε σε πανηγύρεις της Μητροπόλεως Τρίκκης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ