Αρχική » Προσκύνημα Μητσοτάκη στον Πανάγιο Τάφο

Προσκύνημα Μητσοτάκη στον Πανάγιο Τάφο

από christina

Τον Ναό της Αναστάσεως επισκέφθηκε π ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.Θεόφιλο,ο οποίος τον υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα.

Ο Πρωθυπουργός  αφού προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου, την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, ενώ παρακολούθησε και τις εργασίες στο Ιερό Κουβούκλιο.

 

Για την επίσκεψη στο Πατριαρχείο ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε:Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου -την μετά κορωνοϊό εποχή- να έρθω στην Ιερουσαλήμ.Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ