Αρχική » Οδοιπορικό του MEGA στη μονή Βαρνάκοβας που έγινε στάχτη αποκαλύπτει την τραγωδία

Οδοιπορικό του MEGA στη μονή Βαρνάκοβας που έγινε στάχτη αποκαλύπτει την τραγωδία

από christina

 

 

 

Οι μοναχές αντικρίζουν τα αποκαΐδια στον παρεκκλήσι που χρησιμοποιείτο ως κυρίως ναός της ιστορικής μονής Βαρνάκοβας ανήμπορες να κάνουν οτιδήποτε. Όλα έχουν καταστραφεί. Στάχτη έγινε και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκε πριν από περίπου χίλια χρόνια
 

Μέσα σε λίγα λεπτά η ιστορική μονή Βαρνάκοβας στο Ευπάλιο Φωκίδας έγινε στάχτη από φωτιά που ξέσπασε στο παρεκκλήσι. Το MEGA βρέθηκε στη Βαρνάκοβα, κατέγραψε την έκταση της καταστροφής και τους θησαυρούς αιώνων που χάθηκαν μέσα στη φωτιά, όπως η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Οι μοναχές αντικρίζουν τα αποκαΐδια στον παρεκκλήσι που χρησιμοποιείτο ως κυρίως ναός της ιστορικής μονής Βαρνάκοβας ανήμπορες να κάνουν οτιδήποτε. Όλα έχουν καταστραφεί. Στάχτη έγινε και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκε πριν από περίπου χίλια χρόνια.

Δείτε επίσης: Τέλος εποχής – Γιατί αλλάζουν logο γνωστά προϊόντα μετά τη δολοφονία Φλόιντ

Μαζί με την θαυματουργή εικόνα καταστράφηκε και το ιερό ευαγγέλιο καθώς και τα αμέτρητα τάματα των πιστών. Είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά στη μονή μέσα σε τρία χρόνια.

Θα αντικατασταθεί η εικόνα της Παναγίας

Η Μητρόπολη Φωκίδας θα αντικαταστήσει την εικόνα της Παναγίας και θα τοποθετηθεί ακριβώς στο σημείο που χιλιάδες πιστοί προσκυνούσαν τη χάρη της.

Ο κυρίως ναός χτίστηκε το 1077 και καταστράφηκε το 1826 από τους Τούρκους. Ο Καποδίστριας έφτιαξε και πάλι τον ναό, όμως το 1995 μετά το χτύπημα του εγκέλαδου στο Αίγιο υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πυροσβεστικής η φωτιά ξεκίνησε από τη σκεπή του ναού και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί απομάκρυναν αμέσως τις μοναχές που βρίσκονταν στο Μοναστήρι, αλλά οι φλόγες είχαν ήδη κυκλώσει τον ναό.

 

“>http://

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ