Αρχική » Μέγας Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία (ΦΩΤΟ)

Μέγας Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Σε κλίμα προσευχητικής κατάνυξης και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Ν. Ιωνία.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλε τα Εγκώμια της Θεοτόκου ενώπιον του Επιταφίου Της.

Στον Εσπερινό παρέστησαν η πρ. Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Θεοτόκου, υπογραμμίζοντας τη μοναδική συμβολή Της στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας και την αδιάλειπτη μεσιτεία Της υπέρ του κόσμου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, με την ευλαβική συμμετοχή κλήρου και λαού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close