"Όλοι γνωρίζετε ότι οι ενορίες και τα ιδρύματά μας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθώς προσπαθούμε να επαναλειτουργήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν βλέπουμε μια επανεμφάνιση του κορωναϊού σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Αν μη τι άλλο, αυτό μας θυμίζει ότι η προσοχή και η σύνεση είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε, καθώς προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε κάποιο βαθμό της κανονικότητας που γνωρίζαμε πριν από την πανδημία".Την επισήμανση επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος στο συμβούλιο  της  της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος της ς το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά

Αναφερόμενος στο πρόβλημα με τον τρόπο ζωής που άλλαξε λόγω πανδημίας τόνισε:"Όπως όλοι έχουμε συμβιβαστεί με αυτόν τον καινούργιο τρόπο συνάντησης, θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε ένα ξεχωριστά για την παραδειγματική λειτουργία της Φιλοπτώχου που παρέχεται σε εθνικό επίπεδο, και τη συνεχή υπηρεσία σε όλους τους τομείς σε τοπικό επίπεδο.

Η αντίδρασή στην έξαρση της πανδημίας ήταν άξια των προγόνων μας στην πίστη και στον αείμνηστο Πατριάρχη Αθηναγόρα, που ιδρύθηκε υπό το Αρχιεπισκοπικό του ωμοφόριο η Φιλόπτωχος που μοιράζει την αγάπη σας".

Ο κ.Ελπιδοφόρος μίλησε  και για τον ρόλο των ιδρυμάτων:

 

Όλοι γνωρίζετε ότι οι ενορίες και τα ιδρύματά μας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις καθώς προσπαθούμε να επαναλειτουργήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν βλέπουμε μια επανεμφάνιση του κορωναϊού σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Αν μη τι άλλο, αυτό μας θυμίζει ότι η προσοχή και η σύνεση είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε, καθώς προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε κάποιο βαθμό της κανονικότητας που γνωρίζαμε πριν από την πανδημία.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για τις φιλανθρωπικές σας προσπάθειες για να βοηθήσετε εκείνους των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί τόσο αρνητικά σε μια περίοδο ανασφάλειας και άγχους. Όπως και το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης COVID-19, τα γενναιόδωρα δώρα σας έχουν διασφαλίσει ότι οι οικογένειες των οποίων η ζωή έχει πληγεί σοβαρά και αναπάντεχα από αυτήν την πανδημία μπορούν να παραμείνουν μαζί. Είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα όταν οι φιλανθρωπικές μας ενέργειες μπορούν να μιμηθούν τις ευγενικές πράξεις του Φιλάνθρωπου Θεού".