Μία ακόμη φωνή , αυτή της  Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, προστέθηκε σε αυτούς που στηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο κ.Μακάριο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι Έλληνες Πόντιοι της Αυστραλίας ενσωματωμένοι και αδελφωμένοι να επιστρατεύσομεν τις αέναες δυνάμεις μας για να σταθούμε πιστοί φρουροί και υπερασπιστές στην Θεοσεβή διακονία του Αρχιεπισκόπου.

Κάλλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος από την πρώτη ημέρα των ποιμαντορικών του καθηκόντων σκόρπισε διάπλατα τις αρετές του και αγκάλιασε επιδεικτικά με απέριττη αγάπη, στοργή, καλοσύνη, καταδεκτικότητα, σωφροσύνη και προσήλωση το ποίμνιό του. Εντός ολίγου χρόνου από της αφίξεώς του στην Αυστραλία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλες τις Κοινοπολιτείες της Αυστραλίας για να γνωρίσει τον κλήρο και τα ποίμνιά του και να λάβουν και την ευλογία του Ποιμενάρχη τους. Ο Σεβασμιώτατος είναι ακλόνητος Στύλος της Εκκλησίας του Χριστού και Λυχνάρι αείφωτο σε όλην την Ορθοδοξία. Απέδειξε με τα έργα του ότι είναι ένας κραταιός αγωνιστής και υπέρμαχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος χάρη στο καθαρό μυαλό και τη μεγάλη μόρφωσή του και τη θερμουργό πίστη του κρατά ανόθευτο το σωστό δόγμα της εκκλησίας».