Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος με επιστολή του προς τις κοινότητες, κληρικούς και λαϊκούς της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου κάνει έκκληση για την οικονομική στήριξη του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει καινούργιος πρόεδρος στη Σχολή εδώ και μερικούς μήνες, ο επιχειρηματίας Γεώργιος Καντώνης από το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας και ο οποίος έχει προχωρήσει στην οικονομική σταθερότητα της Σχολής, καθότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρέλαβε τη Σχολή σε τραγική οικονομική κατάσταση, ενώ κινδύνευε και η ακαδημαϊκή της αναγνώριση.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Γεράσιμος, αναγράφει, ανάμεσα στα άλλα, πως «όταν εισέρχεται κάποιος στο κτίριο διοίκησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής στο Μπρούκλαϊν βλέπει μία επιγραφή με τις εξής λέξεις: «Οστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω των σταυρόν αυτού και ακολουθείτο μοι». (Μάρκου 8:34).

Υπογραμμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γεράσιμος απεφοίτησε με άριστα από αμφότερα τα Σχολεία, ήτοι, το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική, ενώ υπηρέτησε στη Σχολή από τη θέση του Κοσμήτορα του φοιτητικού σώματος, Διευθυντής του προγράμματος Εγγραφών και Αρχείων 1980-1999 και εν συνεχεία το 2000 διορίστηκε Βοηθός του.

Απεφοίτησε επιτυχώς εκ του «Masters of Arts Program» του Κολλεγίου της Βοστώνης και ανηγορεύθη Διδάκτωρ της Σχολικής και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας το έτος 1993 και δίδαξε επίσης επί μακρόν χρονικό διάστημα στο Ελληνικό Κολλέγιο, ενώ ταυτόχρονα επί μία δεκαετία ήταν Λέκτορας του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης ενώ διορίστηκε παράλληλα στο Τμήμα Ψυχολογίας της Διευθύνσεως του Ιατρικού Κέντρου των Παλαιμάχων Πολεμιστών (VA Medical Center) της Βοστώνην έως το 1996.

Δημοσίευσε πολλά άρθρα για θέματα Ψυχολογίας και Αναπτύξεως Νεολαίας, και είναι μέλος των Επιστημονικών Συλλόγων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής (American Counseling Association), ως και του Συλλόγου Ψυχολογίας και Θρησκείας (Association of Psychology and Religion).

Στην επιστολή του αναφέρει πως «αφιέρωσα 26 χρόνια στη Σχολή και μπορώ προσωπικά να μαρτυρήσω για την μεταμορφωτική εμπειρία που παρέχει αυτό το ευλογημένο ίδρυμα.

Πολλές γενιές προηγήθηκαν από εμένα οι οποίες πρόσεξαν αυτά τα λόγια του Κυρίου και με τη βοήθεια του Θεού περισσότερες γενιές θα ακολουθήσουν, αλλά εξαρτάται από εμάς να βοηθήσουμε τις σημαντικές ανάγκες που αντιμετωπίζει η Σχολή μας σήμερα».

Σε άλλο σημείο τονίζει πως «όλα τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χρειάζονται γενναιόδωρη υποστήριξη ιδιαίτερα τώρα αυτές τις πρωτόγνωρες εποχές της παγκόσμιας επιδημίας. Καθώς το οικονομικό έτος της Σχολής ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2020 σας παρακαλώ σκεφθείτε να στείλετε μία δωρεά στη Σχολή μας. Η παιδεία την οποία παρέχει η μόνη Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στην Αρχιεπισκοπή μας είναι μία ευθύνη στην οποία όλοι οφείλουμε να ανταποκριθούμε».

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είπε πως «η Σχολή μας οφείλει να τύχει της έμπρακτης αγάπης και υποστήριξης όλων μας, διότι είναι το φυτώριο από το οποίο θα βλαστήσουν οι ιερείς και οι επίσκοποι για την Εκκλησίας μας στην Αμερική για να υπάρξει συνέχεια».

Πρόσθεσε πως «όλοι μας βιώνουμε αυτή την αναπάντεχη κρίση που έχει προξενήσει ο κορωνοϊός κι έχει προκαλέσει πλείστες όσες δυσκολίες στη ζωή μας, τη ζωή των κοινοτήτων μας και γενικότερα στην Εκκλησία και τα ιδρύματα μας, αλλά με ενότητα, προσπάθεια και προς αλλήλους αγάπη και υποστήριξη θα ξεπεραστεί η πανδημία του ιού και θα εξέλθουμε πιο δυνατοί από αυτή».