Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν σήμερα, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Οι αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύουν για τα ζητήματα της Θράκης, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να συζήτησουν θέματα γενικότερα που αφορούν την περιοχή. Τόσο η πολιτειακή όσο και η πολιτική ηγεσία επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που εξέθεσαν οι Αρχιερείς και αφορούν την ακριτική περιοχή της Θράκης.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ήταν παρούσα και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 

 

 

Με την ευκαιρία της συναντήσεώς του με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός επέδωσε Υπόμνημα Επιτροπής Φορέων, που αφορά το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και επεσήμανε την σπουδαιότητα λειτουργίας της Σχολής στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή περιοχή.

Την προηγουμένη, 25η του μηνός Ιουνίου 2020, οι Σεβασμιώτατοι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καθώς και με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.