Αρχική » Προσεύχονται για τον Αναστάσιο

Προσεύχονται για τον Αναστάσιο

από christina

 

Τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος κάλεσε τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους για τη πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, μετά την πρόσφατη περιπέτεια που είχε την περασμένη Παρασκευή.

Στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Πέτρο και Παύλο στη πόλη Πεκίν της κεντρικής Αλβανίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, συλλειτουργούντων κληρικών της ευρύτερης περιοχής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη προσωπικότητα των δυο Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και στοπ σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στην εξάπλωση και διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος στην οικουμένη.

«Το έργο των Αποστόλων συνεχίζεται και σήμερα. Το βλέπουμε εδώ στην Αλβανία συνέχεια. Με την έλευση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου η Εκκλησία του Χριστού στήθηκε και πάλι από την αρχή εδώ, καθώς η πίστη μας αναβίωσε και πάλι ύστερα από μια μεγάλη δοκιμασία. Πολλοί ναοί, όπως και αυτός που λειτουργούμε σήμερα, ανοικοδομήθηκαν με τη Δόξα του Θεού και τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου μας και πάλι από τα θεμέλια».

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος κάλεσε τους πιστούς να ενισχύσουν τις προσευχές τους έτσι ώστε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος να αναρρώσει πλήρως από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ