Αρχική » Η Εκκλησία Κύπρου δεν θα δεχθεί παραμονή εποίκων

Η Εκκλησία Κύπρου δεν θα δεχθεί παραμονή εποίκων

από kivotos

Μετά το μνημόσυνο του τέως Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Α’, που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το τρισάγιο στο παλαιό κοιμητήριο Λευκωσίας, ο νυν Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομος Β‘, κατέστησε σαφές ότι ποτέ δεν πίστεψε πως το Κυπριακό θα φτάσει στο τέλος.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το SigmaLive, ο Μακαριώτατος τόνισε πως “συνομιλούμε για ομοσπονδία, αμφιβάλλω όμως, αν θα καταλήξουμε σε ομοσπονδία. Δυστυχώς η πλευρά μας δεν βλέπει ότι στόχος της Τουρκίας ήταν να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού στο νησί και ο στόχος αυτός δεν έχει εκλείψει”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα μπορούσε να δεχτεί παραμονή εποίκων αν αυτοί που βρίσκονται στο νησί είχαν έρθει ως εργάτες, όπως πήγαιναν δηλαδή και οι Κύπριοι Σε Βρετανία, Αυστραλία και άλλες χώρες.

“Δεν ήρθαν ως εργάτες. Οι έποικοι πρέπει να φύγουν όλοι. Να μείνουν μόνο όσοι παντρεύτηκαν και αυτό για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι γεννήθηκαν στην Κύπρο πρέπει να μείνουν“. Άλλωστε, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, οι Τουρκοκύπριοι από 160 χιλιάδες που έπρεπε να ήταν δεν ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες. Οι περισσότεροι έφυγαν.     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ