Την Παρασκευή 3 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου θα ξεκινήσουν στις 08:30 το πρωί και η πρώτη φάση του έργου αφορά τον καθαρισμό του χώρου και τις κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το «master plan», θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, ανέφερε ότι οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να ακολουθήσουν οι κατεδαφίσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Γιαννίτσης δήλωσε ότι το έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό βρίσκεται πλέον στο σημείο εκκίνησης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Ελληνικό έχει αρχίσει ήδη έστω και εάν τα πρώτα έργα δεν είναι «θορυβώδη», επισημαίνοντας επίσης ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει οι μελέτες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομών.