Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και εφέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απο την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Με την πατρική ευλογία και παρότρυνση του Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου και την μέριμνα του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Εκκλησίας, δόθηκε στους μικρούς και μεγαλύτερους, η ευκαιρία να λάβουν το καθαρό και ορθόδοξο μήνυμα των Χριστουγέννων, γιορτάζοντας αληθινά και γνήσια, με αγάπη και Χριστό στις καρδιές τους.

Ειδικότερα, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συνάξεων στο κατάμεστο από κόσμο κεντρικό αμφιθέατρο ‘’Αστέρια’’ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε ζωηρά η Παιδική χορωδία του ‘’Μαξιμείου’’ Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της τοπικής Εκκλησίας η οποία έψαλλε ύμνους, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακόμη συμμετείχαν παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των Ιερών Ναών Αγίου Αντωνίου Σερρών και Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.

Ακολούθως, παρουσιάσθηκε απο τις νεανικές ομάδες της Γ.Ε.Χ.Α. Σερρών μια εξαιρετικά διδακτική θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην ζωή, την ομολογία και το μαρτύριο του καυχήματος της πόλεως των Σερρών, του ιερομάρτυρα του τόπου Αγίου Νικήτα του Νέου.

Την όμορφη γιορτή έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Θεολόγος τονίζοντας ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα πνευματικής προετοιμασίας για την βίωση του μεγάλου γεγονότος της κατά σάρκα Γεννήσεως του Θεού Λόγου. «Το μήνυμα των ημερών είναι ότι, όσο κι αν φυσάει με μανία ο παγωμένος βοριάς της αμαρτίας και της αποστασίας, υπάρχει η μητέρα μας Εκκλησία, η οποία στηρίζει την πίστη και τήν ελπίδα».  

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ‘’Προ της Χριστού Γεννήσεως’’, μετά την θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, έγινε για ακόμη μια χρονιά ο στολισμός του «Δένδρου των Ευχών».

Σ’ αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν πολλά από τα παιδιά των κατηχητικών των Ιερών Ναών των Σερρών και της Νιγρίτης αλλά και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας, συνοδευόμενα από τους υπευθύνους ιερείς και τους κατηχητές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα νιάτα της Εκκλησίας, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης», καλλιεργώντας στην πράξη τις μεγάλες αρετές της αγάπης και της αλληλεγγύης.