Αρχική » Aμηχανία και νεύρα για τον Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Aμηχανία και νεύρα για τον Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

από christina

Σε κατάσταση αμηχανίας έχει περιέλθει ο Ταγίπ  Ερντογάν μετά την απόφαση  του ΣτΕ της Τουρκίας να αφήσει την ευθύνη για το αν θα γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά στον ίδιο.Το χειρότερο για τον Ερντογάν είναι  οτι οι δικαστές  αναγνώρισαν ως νόμιμη την απόφαση του Κεμάλ να την μετατρέψει σε μουσείο.

Το ακόμη χειρότερο είναι οτι ο Τούρκος πρόεδρος τώρα θα δεχτεί περισσότερες πιέσεις καθώς όλα είναι στο χέρι του  και δεν μπορεί να επικαλεστεί τη Δικαιοσύνη ως άλλοθι.

Μετά την Αμερική, Ρωσία ,Γαλλία και πολλές άλλες χώρες  με δηλώσεις τους ζητούν να μην αλλάξει το καθεστώς γεγονός που εκνεύρισε τον Ερντογάν  ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας πει τι θα κάνουμε στη χώρα μας, είπε σήμερα ο Ερντογάν αναφερόμενος στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, παρά τις επικρίσεις μιας σειράς χωρών, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, που αντιδρούν στη μετατροπή της πρώην βασιλικής σε μουσουλμανικό τέμενος. 

Κατά τη θεμελίωση ενός νέου τζαμιού στην περιοχή Λεβέντ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για επόθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. 
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους τόπους προσευχής της χώρας μας, όπως δεν το κάνουμε κι εμείς σε άλλες χώρες. Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την Αγιά Σοφιά, σημαίνουν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για τις διεθνείς αντιδράσεις. 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ