Αρχική » Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Κέρκυρα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Κέρκυρα

από kivotos

To απόγευμα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα“, έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Μητρόπολης Κερκύρας με θέμα “Χριστούγεννα στην Ελλάδα “.

Συμμετείχαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του νησιού, όπου παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων και φυσικά τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος συνεχάρη τόσο τα παιδιά που συμμετείχαν, όσο και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκδήλωσης, το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ., αλλά και τις ενορίες του νησιού για το πνευματικό έργο που προσφέρουν, δίνοντας το στίγμα ότι η Τοπική Εκκλησία είναι ζωντανή, διαπλάθοντας σωστούς Χριστιανούς.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος, πρόσθεσε ότι σε μια εποχή κατά την οποία ο θεσμός της οικογένειας και οι ανθρώπινες αξίες βάλλονται πανταχόθεν, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να παραμείνουμε πιστοί στον Κύριό μας, προστατευόμενοι από τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, εντός της Εκκλησίας μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε   τους νέους ανθρώπους να αντλούν δύναμη από το Χριστό, αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις με πνεύμα αντίστασης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ