Αρχική » “Ανακαλύψεις” επιχειρούν να σπιλώνουν την πίστη μας

“Ανακαλύψεις” επιχειρούν να σπιλώνουν την πίστη μας

από kivotos

Στην εικόνα του Χριστού που κυκλοφόρησε διαδικτυακά τις τελευταίες ημέρες, ως αποτέλεσμα προσπάθειας να αναπαρασταθεί ανθρωπολογικά, ανάφερθηκε Την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στο κήρυγμα του στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης, πρόκειται για δημοσιεύματα δήθεν επιστημόνων, οι οποίοι διατείνονται πως κατόρθωσαν να εμφανίσουν, με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, την μορφή του προσώπου του Χριστού, μια μορφή, που όποιος την δει θα την αποστραφεί. Ο ίδιος επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο παραμονές των Μεγάλων Εορτών της Χριστιανοσύνης, οι κήρυκες της μαχομένης αθεΐας, με σκοπό να σπιλώσουν με διαφόρων ειδών έρευνες και δήθεν ανακαλύψεις το Θεανδρικό Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού σκανδαλίζοντας και προκαλώντας με την μεγαλόστομα εκφραζόμενη, κάθε είδους και κάθε χρόνο, «αρλουμπολογία» τους την χλεύη των φωτισμένων Χριστιανών.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πιστούς για την εν όψει των αγίων εορτών Φιλανθρωπική συνδρομή τους στο πολύμορφο έργο της αγάπης στην Κορινθία και την ενορία τους και ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης, επισκέφθηκε τμήμα του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας και αφού ομίλησε και ευχήθηκε εόρτια μοίρασε ευλογίες στα παιδιά.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ