Αρχική » Στο Ναύπλιο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας

Στο Ναύπλιο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας

από kivotos

Το Ναύπλιο επισκέφτηκε  την Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου 2015 ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος , κ. Ιερώνυμος  συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κι ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.

 Ο  Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τα θυρανοίξια στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος  Ανυφί Ναυπλίας και κατόπιν μίλησε σε μαθητές του Ναυπλίου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου κτίστηκε με δαπάνες του Αδριανού Δήμα, κάτοικου της περιοχής , εις ανάμνηση του γιού του Γεωργίου που πριν μερικά χρόνια έχασε την ζωή του  από τροχαίo, στο σημείο που χτίστηκε η εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος  δήλωσε την  συμπαράσταση του στον κ. Δήμα και όπως ο ίδιος είπε ήρθα να εκπληρώσω την επιθυμία του πατέρα προς τον γιο του. 

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδος  Ι. Ανδριανός και Ι. Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δ. Κωστούρος και  Άργους Δ .Καμπόσος , η πρώην βουλευτής Ε. Παπαδημητρίου και πάρα πολύς κόσμος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε σε μαθητές των σχολείων του Ναυπλίου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου και δέχθηκε αναμνηστικά δώρα.

 Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συνάντηση με τα παιδιά τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο νέο εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως Αργολίδος, στο Ναύπλιο.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή που έκανε και επισκέφτηκε για τρίτη φορά σε ένα χρόνο την Αργολίδα και του δώρισε ένα πίνακα με το αυθεντικό πορτρέτο του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λουκά του Ιατρού.Πηγή: www.argolikeseidhseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ