Αρχική » Οι Ρώσοι στο πλευρό του Ερντογάν.Προκλητικές δηλώσεις για την Αγιά Σοφιά

Οι Ρώσοι στο πλευρό του Ερντογάν.Προκλητικές δηλώσεις για την Αγιά Σοφιά

από christina

Oύτε τα προσχήματα δεν κρατάνε οι Ρώσοι στο θέμα της Αγιά Σοφιάς. Παρά το δήθεν ενδιαφέρον οι Ρώσοι , όπως και παλαιότερα για τα μάτια της Τουρκίας εγκαταλείπουν κάθε έννοια στήριξης της ορθοδοξίας ταυτίζοντας τις αντιδράσεις τους με τα συμφεροντά τα και τα αιώνια θέλω τους να γίνουν οι προστάτες των ορθοδόξων. «Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

Η κυνική αυτή δήλωση έρχεται να δικαιώσει όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως ο Ερντογάν στηρίζεται στον Πούτιν και πως η Ρωσία θέλει την Τρίτη Ρώμη στη Μόσχα και ένα αποδυναμωμένο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Παράλληλα απογοητεύει όλους αυτούς που προσβλέπουν στο ξανθό γένος και ονειρεύονται τη διάλυση της Τουρκίας …στηριζόμενοι σε μεταφυσικές λογικές.

Με τις σημερινές δηλώσεις αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως όλα όσα έλεγαν πριν ήταν απλώς λόγια του αέρα και πως το Πατριαρχείο της Μόσχας απλώς παρίστανε τον θλιμενο συγγενή να και ουδέποτε νοιάστηκε  για την Αγιά Σοφιά…αλλά μόνο για τη δική του κυριαρχία στον ορθόδοξο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ