Αρχική » Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στηρίζει τώρα τον Βαρθολομαίο

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στηρίζει τώρα τον Βαρθολομαίο

από christina

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας, στην επιστολή του  καταγγέλλει την απόφαση του Ερντογάν  να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

«Λυπούμαστε για την πρόσφατη απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης σχετικά με την Αγία Σοφία και εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας για τις ενέργειες αυτές» – τονίζει μεταξύ άλλων προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Σε άλλο σημείο Πατριάρχης Αντιοχείας εκφράζει την μεγάλη του λύπη για το γεγονός, υπογραμμίζοντας πως «καταδικάζουμε την απόφαση αυτή, η οποία στοχεύει στην περιθωριοποίηση της Χριστιανικής παρουσίας στην Ανατολή.»

«Αυτή η απόφαση έρχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι χώρες της Ανατολής, ώστε να οικοδομήσουν την θρησκευτική πολυμορφία και την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών» – προσθέτει επίσης ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιωάννης τονίζει: «Παναγιώτατε, είμαστε στο πλευρό σας, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που κάνετε για να ενισχύσετε την παρουσία σας στην γη των προγόνων σας την Κωνσταντινούπολη”.

Αξίζει να σημειωθεί οτι τελευταία ο Πατριάρχης Αντιοχείας με αφορμή και το ουκρανικό είχα ταυτιστεί με τις θέσεις της Μόσχας .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ