Αρχική » Aναστάσιος για Αγιά Σοφιά: προσβολή για χριστιανούς και μουσουλμάνους

Aναστάσιος για Αγιά Σοφιά: προσβολή για χριστιανούς και μουσουλμάνους

από christina

 

Προσβολή χριστιανών και  μουσουλμάνων   χαρακτήριασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αναστάσιος την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί σε δηλωσή του στα “ΝΕΑ”

Η δήλωση 

Η ανένδοτη απόφαση της Τουρκίας περί Αγίας Σοφίας δεν είναι μόνον ένα είδος πολιτιστικού «τζιχάντ» (ιερού πολέμου), σήμερα μάλιστα που κάθε είδος τζιχαντιστών διεθνώς καταδικάζεται, αλλά αποτελεί ιδιώνυμη προσβολή τόσο κατά του Χριστιανισμού όσο και κατά του Ισλάμ.

Έκαναν τζαμί την υπέροχη εκκλησιά της αδιαίρετης Χριστιανωσύνης και επιχειρούν να αποκρύψουν το πανέμορφο πρόσωπό της και να αχρηστεύσουν τις θαυμάσιες εικόνες της, τα εκφραστικά της μάτια. Επιπλέον εγκαινιάζουν κι έναν αλλόκοτο για το κλασικό Ισλάμ τύπο τζαμιού, με σκεπασμένες τις χριστιανικές εικόνες, οι οποίες μέσα στην «εύγλωττη σιωπή»τους δεν παύουν να μαρτυρούν τη χριστιανική αλήθεια. Δεν γνωρίζω να υπάρχει παρόμοιος Ισλαμικός χώρος προσευχής στον κόσμο.Το πείσμα των τουρκικών αρχών υπογραμμίζει αυτό που τονίζουμε στις τελευταίες δεκαετίες: Η βία εν ονόματι της θρησκείας βιάζει την ιερότητα της ίδιας της θρησκείας. Και κανένας, όσο δυνατός και μεγάλος φαντάζεται πως είναι, δεν δικαιούται να περιφρονεί την πανανθρώπινη αυτή αλήθεια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ