Αρχική » Μήνυμα μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμου για τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Μήνυμα μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμου για τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή

από christina

Ήταν 20 Ιουλίου το 1974 όταν ο κόσμος της βόρειας Κύπρου υπέφερε κατά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων. Από εκείνη την ημέρα, οι ζωές τους άλλαξαν για πάντα. Η καταστροφή, η δίωξη, η απώλεια σπιτιών, θέσεων εργασίας και ζωών θυμίζουν διαρκώς εκείνες τις πολύ σκοτεινές μέρες που εξακολουθούν να υφίστανται 46 χρόνια αργότερα.

Ενώ απολαμβάνουμε πολλές ελευθερίες σε αυτήν τη χώρα, πολλά άλλα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να υποφέρουν από καταπίεση. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένη την ελευθερία που απολαμβάνουμε και πρέπει να θυμόμαστε πάντα στην προσευχή μας εκείνους των οποίων τα δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί και συνεχίζουν να διώκονται.

Καθώς μαζεύεστε την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, είτε στην εκκλησία είτε από το σπίτι διαδικτυακά, ζητώ από κάθε ενορία στη Μητρόπολη μας να τελέσει Μνημόσυνο  σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ας θυμηθούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη βόρεια Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, και ας τους στηρίξουμε με την προσευχή μας αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους μέσω της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Πρέπει να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας, καθώς και με τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για την αποκατάσταση της ελευθερίας που τους αξίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ