Αρχική » Ιερώνυμος για Αγία Σοφία : Παιχνίδια του Ερντογάν, ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία : Παιχνίδια του Ερντογάν, ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει

από christina

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην  μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναφέρθηκε από την Λαμία όπου βρέθηκε για το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου .Αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν, για να κάνει τους στόχους του. Επειδή έχει τους σκοπούς του. Αλλά πιστεύω ότι ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει”, τόνισε.

Παρά τις δηλώσεις ο κ.Ιερώνυμος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κανέναν τρόπο αντίδρασης  για την Παρασκευή  24 Ιουλίου ημέρα της προσευχής των μουσουλμάνων , σε αντίθεση με πολλούς μητροπολίτες οι οποίοι με εγκυκλίους τους καλούν τους πιστούς να προσευηθούν  στους ναούς.

 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, σε μια ακόμα παρέμβαση, ο Αρχιεπίσκοπος είχε κάνει λόγο για «προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί. Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν» είχε πει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επικοινωνία με Μητσοτάκη και συμφωνία για κοινό μέτωπο και περαιτέρω ενέργειες

Ακόμα, την περασμένη Κυριακή επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ