Αρχική » Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος τίμησε τον Νίκο Αμοργιανό (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος τίμησε τον Νίκο Αμοργιανό (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Μία ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της Κυριακής 9ης  Νοεμβρίου 2025, όπου το “Μαξίμειον Ίδρυμα” πραγματοποίησε μία μεγαλειώδη εορταστική εκδήλωση. Αφορμή, η ενίσχυση των αναγκών του, με τους καθηγητές και μουσικούς του Ιδρύματος να ερμηνεύουν υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια και  τον Γενικό Διευθυντή Πρωτ. π.Ιορδάνη Θεμελίδη να αφήνει τη δική του σφραγίδα εν μέσω εγκωμιαστικών σχολίων και κριτικών, παρουσία πλήθους κόσμου, των τοπικών και στρατιωτικών Αρχών, του Μητροπολίτου Σερρών κ.Θεολόγου και Του Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ.Κυριακού.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η Τιμητική Διάκριση του Γενικού Διευθυντού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κου Νικολάου Αμοργιανού από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγο, για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησιαστική Μουσική και τον Πολιτισμό της Πατρίδος μας, επιδίδοντάς του Τιμητική Πλακέτα και τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος.

«Η ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝ ΕΥΛΟΓΙΑΙΣ ΑΝΤΙΔΩΡΕΙΤΑΙ  ΤΗΝ ΕΥΧΗΝ, ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟΝ ΑΥΤΗΣ   ΤΩ ΕΛΛΟΓΙΜΩΤΑΤΩ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ.ΝΙΚΟΛΑΩ ΑΜΟΡΓΙΑΝΩ,                              ΥΠΕΡ ΟΣΩΝ ΟΥΤΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ                                                  ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

ΣΕΡΡΕΣ ΤΗ 9η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025

+Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ο κ. Θεολόγος, αφού εξήρε το πολιτιστικό έργο του κ.Αμοργιανού, τον ευχαρίστησε για την σημαντική και ουσιαστική στήριξή του στο έργο του «Μαξιμείου Ιδρύματος», ενώ ομίλησε με λίαν επαινετικά λόγια για τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Πειραιώς κ.Σεραφείμ, όπου μετέφερε και τις πιο εγκάρδιες ευχές Του.

Ανταποδίδοντας ο κος Αμοργιανός, ευχαρίστησε συγκινημένος τον Μητροπολίτη Σερρών κ.Θεολόγο και τον Γενικό Διευθυντή Πρωτ.π.Ιορδάνη Θεμελίδη για την αγάπη τους και την τιμή που του επιφύλασσαν. Προσέφερε στον Μητροπολίτη ως Δώρο αγάπης, μία προσκυνηματική εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και το Μετάλλιο του Μητροπολιτικού Ωδείου Πειραιώς.

Ο κ.Αμοργιανός τόνισε, πως η ψυχή του «Μαξιμείου Ιδρύματος» είναι ο αεικίνητος πατήρ Ιορδάνης Θεμελίδης με τόσο μεγαλειώδες πολυσχιδές έργο, ενώ ομίλησε για τον κ.Θεολόγο με λίαν συγκινητικά λόγια αποκαλώντας τον έναν χαρισματικό και ευγενή – γεμάτο αισθήματα Επίσκοπο, μεταφέροντας τις πιο θερμές ευχές του Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close