Αρχική » Θεοδωρικάκος: Η τουρκία να επανεξετάσει το θέμα της Αγιά Σοφιάς

Θεοδωρικάκος: Η τουρκία να επανεξετάσει το θέμα της Αγιά Σοφιάς

από christina

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τις συνεχόμενος τουρκικές προκλήσεις. 

Μιλώντας χθες στην ΕΡΑ1, αναφερόμενος στην 46η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο και την προκλητική βαρβαρότητα ενάντια στην ανθρωπότητα για την μετατροπή της Αγιά Σοφίας σε τζαμί, κάλεσε τους Έλληνες σε ενότητα και εγρήγορση και την Τουρκία να επανεξετάσει την στάση της.

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μία πράξη η οποία βρίσκει απολύτως αντίθετους τους ελεύθερους ανθρώπους σε ολόκληρη τη γη. Πιστεύω ότι θα ήταν ευχής έργο η Τουρκία να επανεξετάσει όλα όσα την απομονώνουν από την πολιτισμένη ανθρωπότητα, από την πολιτισμένη και δημοκρατική Δύση. Και βέβαια εμείς οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε απολύτως ενωμένοι και να επαγρυπνούμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και παράνομη συμπεριφορά».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της διεθνούς κοινότητας στο ζήτημα επισήμανε ότι «Ολόκληρη η πολιτισμένη, δημοκρατική κι ελεύθερη ανθρωπότητα οφείλει να συνειδητοποιήσει τί ακριβώς συμβολίζει αυτή η προκλητική στάση του κ. Ερντογάν, σημειώνοντας : Η σύγχρονη ανθρωπότητα πρέπει να ξεφύγει από τα όρια του κυνισμού και να επανέλθει στις ισχυρές αξίες της ελευθερίας και του σεβασμού της πολιτιστικής, θρησκευτικής κι ιστορικής διαφορετικότητας, διαφορετικά τίποτα καλό δεν μπορεί να προβλέψει κανείς για την πορεία της ανθρωπότητας. Υπογράμμισε δε, ότι «Η προκλητική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και γενικότερα είναι ένα πρόβλημα για την Ενωμένη Ευρώπη και για ολόκληρη την ελεύθερη και δημοκρατική φύση κι ανθρωπότητα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ