Αρχική » Παιδί της Εκκλησίας ο λαμπρός νέος της Καστορίας

Παιδί της Εκκλησίας ο λαμπρός νέος της Καστορίας

από kivotos

Την ευχή και ευλογία του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ έλαβε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ο νεαρός Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης, ο οποίος επιλέχθηκε και έλαβε πλήρη υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Harvard στις ΗΠΑ.

Ο Φίλιππος είναι υιός του προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και υπευθύνου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως, π. Ελευθερίου Συτιλίδη.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Φίλιππο για την επιτυχία του και του δώρισε έναν Σταυρό για να τον φυλάει και να τον προστατεύει πάντοτε στη ζωή του. Ο Φίλιππος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και του ζήτησε να προσεύχεται, ώστε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της οικογένειάς του και του πνευματικού του πατρός και Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά.

Ο μαθητής είχε διακριθεί στη και στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων το 2013 με έπαινο, αλλά και στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ,«Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015. Παράλληλα διακρίθηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου κατέκτησε την 3η θέση το 2014 και την 6η θέση το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ