Ο  Μητροπολίτης θεσσαλιώτιδος  κ. Τιμόθεος καλεί όλους, κληρικούς και λαϊκούς , "να ενώσουμε τις προσευχές μας με τους απανταχού της γης Ορθοδόξους Χριστιανούς ως απάντηση στο ανοσιούργημα που επιτελείται στις ημέρες μας στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και ειδικά την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη «μουσουλμανική προσευχή».

Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 8:30΄μ.μ., και επί τη εορτή της κοιμήσεως της αγίας και ενδόξου θεοπρομήτορος Άννης, θα τελέσει ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ως Κοντάκιο θα ψαλεί το Κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου «Τῇ ὑπερμάχῳ  στρατηγῷ».

Όπως οι Πατέρες μας και οι πρόγονοί μας στρέφονταν στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους των Ρωμιών, κάθε φορά που οι εχθροί πολιορκούσαν τα τείχη της Βασιλεύουσας, έτσι κι εμείς πρέπει να προσφύγουμε και ειρηνικά μέσα από την ψυχή μας να ζητήσουμε από την Κυρία Θεοτόκο να μεσιτεύσει στον Υιό Της, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστώ, να ελευθερώσει τον Ιερό Ναό «εκ παντοίων κινδύνων». 

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ. στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες επί δεκαλέπτου.