Αρχική » Mεσογαίας : Να κτίσουμε νέα Αγιά Σοφιά στο λόφο Χούζμουζα στην Παιανία

Mεσογαίας : Να κτίσουμε νέα Αγιά Σοφιά στο λόφο Χούζμουζα στην Παιανία

από christina

 

Τάραξε τα νερά της Εκκλησίας σε μια κρίσιμη περίοδο ο μητροπολίτης Μεσοαγαίας κ.Νικόλαος με αφορμή την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος.Ο Ιεράρχης προχώρησε σε μια πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιστών εκτός και εκτός Ελλάδος.Επί της ουσίας ζήτησε να γίνει νέος ναός « Της του Θεού Σοφίας» στο λόφο Χουζμουσα στην Παιανία στην μεγαλύτερη πύλη εισόδου στην χώρα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Σε δήλωση που έκανε μετά την προσευχή Ερντογάν ο κ.Νικόλαος  ανέφερε:«Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, σε απάντηση της ασεβούς προκλήσεως και προσβολής της Τουρκίας να μετατρέψει τον ιστορικό χριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου και τη βοήθεια της Ελληνικής Πολιτείας, σύσσωμος ο Ελληνικός λαός να αναλάβει την ανοικοδόμηση νέου επιβλητικού ναού Της του Θεού Σοφίας, μάλιστα σε εκπλήρωση και του παλαιότερου Τάματος των ηρωικών προγόνων μας.

Ο ναός να γίνει στην είσοδο της χώρας μας από τον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, πάνω στον λόφο Χούζμουζα Παιανίας, δηλαδή στον χώρο που προ εικοσαετίας είχε οριστεί και δεν τελεσφόρησε να κτιστεί το Ισλαμικό Τέμενος».

Το θέμα τότε του τεμένους είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιερά Σύνοδο αλλά και τον κόσμο της θεολογίας και κυρίως είχε προκαλέσει την οργή του τότε Αρχιεπισκόπου Μακαριστού Χριστόδουλου ο οποίος άσκησε «βέτο» στην τότε κυβέρνηση και το εγχείρημα σταμάτησε και προκρίθηκε ο χώρος στο Βοτανικό.Η Εκκλησία τότε είχε αντιδράσει επειδή όπως υποστήριζε το σύνολο των μελών της Συνόδου θα ήταν προκλητικό σε μια ορθόδοξη χώρα ,στην μεγαλύτερη είσοδο,στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος,ο επισκέπτης το πρώτο που θα αντίκριζε θα ήταν ένας μιναρές.

Η  πρόταση του κ.Νικόλαου ήρθε λίμες μέρες μετά από εκείνη του μητροπολίτη Γόρτυνος  κ.Ιερεμία  για την υλοποίηση του «Τάματος του Εθνους».

“Χτίσαμε λουξ πολυκατοικίες και μεγάλα κτίρια για να έρχονται οι πριμαντόνες και τα καθάρματα της Ευρώπης και να οργιάζουν στον τόπο μας”, ανέφερε  με αφορμή την υπενθύμηση του “Τάματος του Έθνους” που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και ζήτησε την παρέμβαση των αρχόντων του τόπου μας για το θέμα αυτό, ώστε να εκπληρωθεί το τάμα, αφού, όπως είπε, η μη εκπλήρωσή του οδηγεί σε κακά για το λαό μας. 

Μάλιστα χρησιμοποίησε και τη γνωστή φράση “σε παιδί και Άγιο μην τάξεις”. 

Το Τάμα του Έθνους ήταν υπόσχεση των Ελλήνων επαναστατών του 1821 προς τον Χριστό για την ανέγερση ενός Ιερού Ναού ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ