Αρχική » Αγία Σοφία: Με εντολή Ερντογάν ανοιχτή 24ώρες το 24ωρο για “στατιστικούς λόγους”.

Αγία Σοφία: Με εντολή Ερντογάν ανοιχτή 24ώρες το 24ωρο για “στατιστικούς λόγους”.

από christina

Mε εντολή  του Ερντογάν  το   τέμενος πλέον της Αγιά Σοφιάς θα  μένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, Η κίνηση αυτή γίνεται , εκτός των άλλων, και για “στατιστικούς λόγους” .Εαν στον πρώτο  μήνα λειτουργίας επισκεφτούν την  Αγιά Σοφιά πολλαπλάσιοι από ότι την επισκετπόταν ως μουσείο ο Ερνοτγάν θα το παρουσίάσει ως μια μεγάλη επιτυχία  εντός και εκτός της χώρας του  ωστε να δικαιολογήσει την αποφασή του. 

«Ο πρόεδρός μας έδωσε εντολή να είναι ανοιχτή η Αγιά Σοφιά 24 ώρες το 24ωρο για προσευχή, αρχής γενομένης από σήμερα. Το τζαμί Αγία Σοφιά θα είναι πάντα ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον πρόεδρό μας» έγραψε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

Την Παρασκευή, είχε ανακοινωθεί ότι η Αγία Σοφία θα παρέμενε ανοιχτή μέχρι τα ξημερώματα σήμερα και στη συνέχεια θα έκλεινε για 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής της σε τέμενος.

Ο Ερντογάν έχει στηρίξει  πολλά  και στους μουσουλμάνους άλλων χωρών από τους οποίους περιμένει να εοισκεφτούν την Κωνσταντινούπολη και να γίνουν οι “πρεσβευτές ” του στον ισλαμικό κόσμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ