Αρχική » «Γενί Σαφάκ» κατά του μητροπολίτη Γερμανίας

«Γενί Σαφάκ» κατά του μητροπολίτη Γερμανίας

από christina

 

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα βάζουν πλέον και με μητροπολίτες , μόνο  και μόνο για ασκούν κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν.Αυτή η τάση …πρικαλεί εντύπωση κθώς οι Τούρκοι δεν αφήνουν να πέσει τίποτε κάτω δίνοντας μια διαφορετική μάχη επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Στο στόχαστρο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» βρέθηκε ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, για κήρυγμα που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της εις Επίσκοπον χειροτονίας του  Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Βερολίνου, μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (Σάββατο 11 Ιουλίου 2020).

Οι αρθρογράφοι της «Γενί Σαφάκ», που… ανακάλυψαν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου και το… μετέφρασαν από τη γερμανική και την ελληνική γλώσσα, στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του, κατηγορώντας τον για εκφράσεις μίσους, επειδή στο άκουσμα της αποτρόπαιας απόφασης δήλωσε αντίθετος στη δημιουργία τζαμιών στην Ευρώπη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας τότε είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Το Ισλάμ κατέστρεψε τον χριστιανικό πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ιστορία, όλα… Τι σχέση έχει ένα δικαστήριο (σ.σ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας) με την Εκκλησία;»

«Τι σχέση έχει ένα δικαστήριο με την ιστορία;», είχε αναρωτηθεί ο Σεβασμιώτατος και πάλι, κριτικάροντας τη σιωπή της Ευρώπης: «Περίμενα ο Χριστιανισμός παγκοσμίως να υψώσει τη φωνή του και να πει ότι αυτό δεν επιτρέπεται…», ενώ κατέληξε ως εξής: «Θα στείλω επιστολή στην Καγκελάριο και στον Πρόεδρο της Γερμανίας σχετικά. Το να χτίσουμε τζαμί στο Βερολίνο και γενικά να χτίζουμε τζαμιά στην Ευρώπη δεν είναι καλό σημάδι… Το να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί δεν επιτρέπεται…».

Διαβάστε επίσης το άρθρο που είχε δημοσιεύσει το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» την ημέρα της ομιλίας του με τίτλο «Μας πλήγωσαν, διότι θέλουν να μας πάρουν την καρδιά μας»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ