Αρχική » Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δυτικής Θεσσαλονίκης

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δυτικής Θεσσαλονίκης

από ikivotos

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πεντάλοφο ιερούργησε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Ο Απόστολος  Ανδρέας αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου απλού και ταπεινού που αξιώθηκε να συναντήσει τον Χριστό». Με τούτη τη φράση – μήνυμα άρχισε το κήρυγμά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης.

«Ο άγιος Ανδρέας με μια απλή κίνηση, αλλάζοντας δάσκαλο και πορεία, μάς δείχνει ότι με μια απόφαση σταθερή  μεταβάλλεται ο ρους  της προσωπικής ιστορίας. Η  πνευματική ζωή αρχίζει όταν αναζητούμε τον Χριστό για τον Ίδιο και όχι για τα δώρα Του. Η πίστη δεν είναι θεωρία είναι μια συνάντηση προσωπική με τον Θεό.

Ο Θεός μάς βλέπει πιο βαθιά απ’ ό,τι βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Εκεί που εμείς βλέπουμε τον  Κηφά, ο  Χριστός βλέπει τον Πέτρο, τον εν δυνάμει θεμέλιο λίθο  της Εκκλησίας.

Όλη η ζωή του Αγίου Ανδρέα συνοψίζεται σε τρεις εσωτερικές κινήσεις:

1) αναζήτηση 2) προθυμία 3) μαρτυρία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close