Δεν θα είχε πρόβλημα νε ένας εκ των εθελοντών  για το εμβόλιο κατά του COVID-19 δήλωσε ότι θα συμφωνούσε να γίνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Σεβασμιώτατος σε ερώτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya-24 δήλωσε ότι θα συμφωνούσε να γίνει εθελοντής σε δοκιμές εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

"Όσο το συντομότερο ολοκληρωθούν οι δοκιμές για το εμβόλιο κατά του COVID-19 τόσο το καλύτερο, καθώς οι πιθανότητες μετάδοσης είναι ακόμα υψηλές" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Οι αριθμοί μας λένε ότι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά και πρέπει να εκτιμάμε την κάθε μέρα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ρωσία το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Φ. Γεκμαλέϊ, το οποίο υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού και σύμφωνα με την κύρια ερευνήτρια Γιελένα Σμολιαρτσούκ, οι πρώτοι εθελοντές στους οποίους δοκιμάστηκε το εμβόλιο αντέδρασαν θετικά σε αυτό.