Αρχική » Koρωνοϊός: Πορσοχή σε γάμους και βαπτίσεις

Koρωνοϊός: Πορσοχή σε γάμους και βαπτίσεις

από christina

 

Για την αυξητική τάση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα αλλά και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα ως προς την χρήση μάσκας μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

«Αυτή στιγμή βιώνουμε ένα ριμπάουντ του πρώτου επιδημιολογικού κύματος” εκτίμησε ο Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Ο κ. Τσακρής παρατήρησε πως «υπάρχει μια αυξητική τάση» το τελευταίο διάστημα, προκρίνοντας αφενός την οικειοθελή χρήση μάσκας και αφετέρου τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας στις γεωγραφικές περιοχές».

Τα δεδομένα «δείχνουν τη σημασία των δύο αυτών μέτρων στον έλεγχο της πανδημίας, χωρίς να προκαλούν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις» σημείωσε ο κ. Τσακρής.

Υπάρχει σκέψη για χρήση μάσκας και στις εκκλησίες

Όσον αγορά τη χρήση μάσκας στις εκκλησίες, ο καθηγητής τόνισε πως υπάρχει μία τέτοια σκέψη ειδικά τώρα που πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος , ωστόσο «εκεί που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι σε γάμους και βαφτίσια»,  ώστε να μην προκύψουν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης.

Κάνοντας λόγο για «στοχευμένη προσπάθεια» στη διαδικασία ανίχνευσης κρουσμάτων, ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι «θα πρέπει να ελέγχονται τόσο οι συμπτωματικοί, όσο και οι ασυμπτωματικοί», όπως και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται «πιο συστηματικά και οργανωμένα το επόμενο χρονικό διάστημα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ