Αρχική » Η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

από christina

 

Σε έκταση 80 στρεμμάτων που έχει διαθέσει η Εκκλησία για τους πυρόπληκτους στο  θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα είναι ταυτόχρονα ένα πάρκο μνήμης ενώ σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Εκκλησία θα ανεγερθεί συγκρότημα πρότυπων κοινωνικών κατοικιών για τους πολίτες εκείνους που έχασαν την πρώτη τους κατοικία από τη φονική πυρκαγιά. Τη νέα κοινωνική παρέμβαση της Εκκλησίας παρουσίασε χθες κατά την επισκεψή του στο Μάτι ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι θέτει την περιουσία της, όποτε χρειάζεται, στη διάθεση του κοινού καλού και αυτό κάνει και τώρα», επισήμανε ο πρωθυπουργός. «Είναι πολύ ωραία έκταση και ευχαριστούμε πάρα πολύ που παραχωρείτε ένα τμήμα της για να γίνει μία πολύ σημαντική παρέμβαση, ένα καινούριο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών, για να μπορέσουμε να παρέχουμε στέγη με κριτήρια, τα οποία θα τα ορίσουμε με αυστηρό τρόπο ώστε να είναι απολύτως δίκαια σε συμπολίτες μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχασαν την κύρια κατοικία τους στην πυρκαγιά και θέλουν να εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει από το Μάτι πέρασε από το μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα θύματα και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ