Αρχική » Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πατριάρχη των Κοπτών

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πατριάρχη των Κοπτών

από kivotos

Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προηξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, και Πηλουσίου κ. Νήφωνος, Καθηγουμένου της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Στην σύναξη συμμετείχαν πλήθος πιστών Ελλήνων, Κυπρίων, Αιγυπτίων, Ρώσσων και άλλων ορθοδόξων χωρών, ενώ για πρώτη φορά προσήλθαν να ευχηθούν στον Αλεξανδρινό Ποκαθήμενο τόσοι πολλοί επίσημοι από όλες τις αιγυπτιακές Αρχές. Τον Πρόεδρο της Αιγύπτου εκπροσώπησε ο σύμβουλός του κ.Hossam Zaatar, το Υπουργείο Εσωτεριών εκπροσώπηθηκε από τον Στρατηγό κ.Tarek el Gamil, ενώ τον Κυβερνήτη του Καΐρου, ο συμβουλός του κ.Aiman Taha.

Επίσης, παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Λαμπρινή Κομίνη, ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Άγγελος Λένος, οι Πρόεδροι της Ελληνικής και Αραβοφώνου Κοινότητος καθώς και λοιπών φορέων και συλλόγων.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, προσήλθε στον Πατριαρχικό Ναό ο Πατριάρχης των Κοπτών κ.Twandros Β΄, ο οποίος ευχήθηκε στο Μακαριώτατο. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος  καλωσόρισε θερμά τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας, ενώ ο δεύτερος μίλησε με επαινετικά λόγια για το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τον Προκαθήμενο αυτού. Η συνάντηση των δύο Πατριαρχών ολοκληρώθηκε με ευχές για την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο καθώς και την ανταλλαγή δώρων.

Την επομένη ημέρα των Χριστουγέννων ο Πατριάρχης λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως της Ι. Μητροπόλεως Μέμφιδος, όπου κάθε χρόνο εορτάζεται το εορτολογικό γεγονός της φυγής στην Αίγυπτο της Αγίας Οικογένειας σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ματθαίο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ