Αρχική » Αυστηρή τήρηση των μέτρων στο Άγιο Όρος

Αυστηρή τήρηση των μέτρων στο Άγιο Όρος

από christina

 

Ο κορωνοϊός  προβληματίζει και πάλι την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία συστήνει την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Με ανακοίνωση που έστειλε στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλίας κατά του κορονοϊού.Στο Άγιον Όρος επιτρέπεται καθημερινά μόνο ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών, ο οποίος είναι 20 για κάθε Μονή και 5 για κάθε Κελί.Παράλληλα η Ιερά Κοινότητα συνιστά την αποφυγή του συνωστισμού στο αρχονταρίκι, στην τράπεζα και στον ναό.Οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν να επισκέπτονται άλλες μονές ή κελιά.

Γίνεται ακόμη σύσταση στις Μονές να αποφεύγουν την πρόσκληση προσκυνητών από το εξωτερικό.Ταυτόχρονα οι πολιτικές αρχές του Αγίου Όρους διενεργούν ελέγχους στα μέσα χερσαίας και θαλάσσιας μεταφοράς για την χρήση μάσκας από τους επιβάτες, η οποία είναι υποχρεωτική.

Ήδη η Μονή Ιβήρων έχει ανακοινώσει οτι δεν θα φιλοξενήσει προσκυνητές και οτι την  εορτή  του Δεκαπεντάγουστου  οι προσκεκλημένοι θα είναι λίγοι .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ