Αρχική » Πρωτοχρονιά και Δοξολογία στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

Πρωτοχρονιά και Δοξολογία στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Τη Πρωτοχρονιά Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026, η Εκκλησία μας εόρτασε τη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Ιησού Χριστού και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου 2025, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως στο εκκλησίασμα και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου Βασιλείου και να συμμετάσχει στην πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γάκης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης. Ο Μητροπολίτης μας μίλησε στο εκκλησίασμα για τη μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Βασιλείου και ευχήθηκε η νέα χρονιά που ξεκινά να είναι καλύτερη από αυτήν που μόλις πέρασε στο παρελθόν.

Πριν την απόλυση, τελέστηκε η Δοξολογία για το Νέο Έτος. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα, καλή χρονιά με υγεία και πάνω απ’ όλα το Χριστό στις ζωές των ανθρώπων και χρόνια πολλά, ιδιαιτέρως, σε όσες και όσους εορτάζουν την ονομαστική τους εορτή.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

close