Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στην γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος επί τη επετείω ενθρονίσεως πιστού αντιγράφου της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Η Ι. Μονή Παρθενώνος ευρίσκεται στις παρυφές του λόφου της Κισάμου, με θέα τον κόλπο της Κισάμου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συνευχομένου του Θεοφ. Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, βοηθού Επισκόπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, Ηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου και πνευματικού της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος.

Κατά την Ιερά Αγρυπνία χειροθετήθηκαν, υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, σε μεγαλόσχημες δύο εκ των Αδελφών της Μονής.

Η μία αδελφή μετονομασθείσα Θεοσέμνη και η έτερη Μακρίνα.

Δανειζόμενος τους λόγους του αγίου Γέροντος Σιλουανού του Αγιορείτου ο λειτουργών Ιεράρχης σημείωσε: «Η μοναστική πολιτεία έχει ως στόχο και πόθο την ένωση με τον Θεό. Η Μονή είναι πολιτεία αγιαζομένων όπου ανυψώνει τον άνθρωπο και τον κάνει, κατά χάριν, κοινωνό της Θεότητας. Ο μοναχός μέσα από τον έμπονο πνευματικό του αγώνα, την άσκηση, την υπακοή, την ταπείνωση και την εκοπή του ιδίου θελήματος, μεταμορφώνεται «μεμυσταγωγημένος» και «θεοφορούμενος», όπως σημειώνει και ο Μ. Αθανάσιος», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Μνημόνευσε την επέτειο ελεύσεως πιστού αντιγράφου της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου πριν από ένα έτος και ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, «δια τον πνευματικό αυτό θησαυρό και την διηνεκή ευλογία της Παναγίας της Παραμυθίας, η Οποία παραμυθεί, ευλογεί και στηρίζει την Αδελφότητα της Μονής, τον τόπο και τους ανθρώπους του». Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε τον Θεοφ. Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο «δια την πνευματική συμβολή και αρωγή του εις την κατά Θεόν προκοπή της αδελφότητας», ως και δια την συμμετοχή της Αδελφότητας του εις την διακονία του ψαλτηρίου.

Ευχήθηκε, τέλος, εις την Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μαρκέλλα, η Μονή όπως συνεχίζει να μεταμορφώνεται σε «τόπο Θεού και πύλη ουρανού». Ακολούθησε μοναστική τράπεζα όπου ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος απεύθυνε λόγο πνευματικό.

Πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή συνευχήθηκαν εις την Ιερά Αγρυπνία, η οποία λόγω της στενότητας του Καθολικού της Ι. Μονής και των επικρατουσών συνθηκών τελέστηκε εις τον προαύλιο χώρο της.