Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ: Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου, όπου και τα παλαιά μεταλλεία της νήσου, τον ο οποίο εγκαινίασε το 2014 ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου Ιακώβου Μητροφάνη,

με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της Σερίφου και την παρουσία πλήθους Σεριφίων, οι πλείστοι των οποίων, για λόγους υγειονομικής προστασίας, παρακολούθησαν την Ακολουθία στον αύλιο χώρο του Ναού, όπου είχε προς τούτο τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη, αναμεταδίδουσα τα εντός του Ναού τελούμενα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με αφορμή τους στίχους θα του σημερινού Αποστολικού Αναγνώσματος « Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, ἑκάστου δε τὸ ἔργον φανερὸν γενήσεται» , αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του κεκοιμημένου Πρωτοπρεσβυτέρου, τονίζοντας ότι υπήρξε όντως συνεργός του Θεού στο έργο της σωτηρίας των πιστών, πνευματικό γεώργιο του Κυρίου, στο οποίο, με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, καλλιέργησε την κλίση του προς την ιερωσύνη, γι’ αυτό και τα καλά έργα του εγένοντο φανερά στο λαό, και ευχήθηκε οι δύο Εφημέριοι της Σερίφου, πατέρες Δανιήλ και Ευδόκιμος, να αναδειχθούν άξιοι σκυταλοδρόμοι της προσφοράς του προς το λαό και την Εκκλησία.

Ευχαρίστησε την επιμελήτρια του Ναού κα Βασιλική Μαγουλά για τη μέριμνά της προς αυτόν, συνεχάρη τους διακονήσαντες το Αναλόγιο κ.κ. Φραγκίσκο Χανιώτη, φιλόλογο, και Μιχαήλ Τριανταφυλλίδη, καλωσόρισε τους Τακτικούς Καθηγητές της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ. Δημητριο και Φραγκίσκο Χανιώτη, και ευχήθηκε σε όλους για την επιούσα Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.