Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ελληνικά ΤΕΙ και ΑΕΙ, πραγματοποίησε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015,  στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους διανείμει ως ελάχιστη ευλογία, ένα βιβλίο με τον βίο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο εξεδόθη από κοινού με την γειτονική Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, καθώς και το Ημερολόγιο 2016 της Μητροπόλεως και έτσι να αρχίσει μία νέα επικοινωνία με την τοπική εκκλησιαστική κοινότητα, και ειδικά τη νεολαία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Χορός Ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως « Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου, απέδωσε επίκαιρους ύμνους των Χριστουγέννων, τους οποίους σχολίαζε ο φιλόλογος κ. Άγγελος Μαντάς, ενώ η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής , υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, τραγούδησε κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου, από όλη την Ελλάδα, τα οποία παρουσίασε ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Βερβενιώτης και τα συνόδευσε ορχήστρα παραδοσιακών Οργάνων, την οποία αποτελούσαν μουσικοί -  καθηγητές της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Χρόνης Αηδονίδης».

Στις συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ.Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, Εφημέριος του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα, και εκείνοι, της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά, ενώ προσήλθαν και η Βουλευτής Ευβοίας κ. Ζωή Λιβανίου, ο τ. Αντινομάρχης κ. Ανέστης Πίσχινας και ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων και Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους. 

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος θα στην Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να συναντηθεί με τους φοιτητές και φοιτήτριες των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, αντιστοίχως.