Αρχική » Mε μέτρα και …θλίψη η λειτουργία στη Σουμελά στην Τραπεζούντα

Mε μέτρα και …θλίψη η λειτουργία στη Σουμελά στην Τραπεζούντα

από christina

 

Με μάσκες και όλα τα απαιτούμενα μέτρα θα τιμηθεί η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά τη σχετική άδεια των αρχών.Εφέτος αν και είναι η πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση των έργων που θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία δεν θα συμμετέχουν οι Πόντιοι αλλά και άλλοι προσκυνητές από την Ελλάδα λόγω της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος, και βεβαίως λόγω της πανδημίας.

Παρά τα προβλήματα , όπως ανακοινώθηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί το Σάββατο 15 Αυγούστου στην Ι. Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

 

Πρόκειται για την πρώτη Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί, κατόπιν της σχετικής αδείας των αρμοδίων αρχών, μετά την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών εργασιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Μονή. Την πανηγυρική Λειτουργία θα τελέσουν φέτος οι Σεβ. Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την Πατριαρχική και ιστορική εκείνη Θ. Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παναγία την Σουμελά, την πρώτη μετά το 1923. Ήταν Δεκαπενταύγουστος του 2010.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ